Matthias Coppens

Mr. Coppens studeerde Rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven. Zijn 3e licentie legde hij af aan de Universidad de Salamanca. In 2004 studeerde hij af met onderscheiding.

Vervolgens specialiseerde mr. Coppens zich in het internationaal recht door een aanvullende jaar ‘Études spécialisées de Droit International’ aan de Université Libre de Bruxelles.

Sinds 2005 volgde hij bovendien verscheidene bijkomende cursussen in het intellectueel eigendomsrecht.

Zijn eerste beroepservaring als jurist deed mr. Coppens op bij de overheid, met name het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken.

Nadien bekwaamde hij zich in het Europees Mededingingsrecht als stagiair bij de Europese Commissie, Directoraat Mededinging.

Hierbij aansluitend was hij nadien werkzaam als wetenschappelijk medewerker bij de KU Leuven, Centrum voor Intellectuele Eigendom.

Sinds 2010 is mr. Coppens advocaat aan de balie van Dendermonde.

Mr. Coppens heeft een ruime ervaring in de verscheidene rechtstakken (familierecht, verkeersrecht, strafrecht, administratief recht, familiaal vermogensrecht), doch een bijzondere kennis van intellectueel eigendomsrechten (auteursrechten, merken, octrooien,…), handelsrecht en vreemdelingenrecht.

E-mail: matthias.coppens@advocaat.be
BTW BE 0810.700.462

Bracke, Coppens & Beldé